Mobiel langs de kassa

Mobiel geld omvat alle diensten die elektronische financiële transacties via mobiele telefoon mogelijk maken. Zulke mobiele elektronische diensten zijn op dit ogenblik in opmars over de hele wereld. Op de keper beschouwd is mobiel betalen al ingeburgerd in België. Betalen voor parkeren en voor een ticket voor het openbaar vervoer verloopt meer en meer via mobiele telefoon. Het is nog maar een aanzet voor wat komen zal.

Smartphones zijn de sleutel naar mobiel betalen. Ze voorzien een manier van betalen die even veilig en gebruiksvriendelijker is dan wat we vandaag kennen. Handelaars kunnen met mobiel geld het aantal elektronische betalingen verhogen. Daardoor beheren ze minder cash, beperken ze de risico’s van fraude en de kosten voor de logistiek en distributie die daarmee gepaard gaan. Naast besparingen kan mobiel betalen ook een mooie meerwaarde bieden dankzij de integratie met consumenten via  onder andere getrouwheidsprogramma’s. Behalve de handelaars kunnen dus ook hun klanten tijd en geld besparen dankzij hun mobiele telefoon.

Alleszins blijft veiligheid de prioriteit nummer één bij betalen. De angst voor de overschakeling van cash naar mobiel geld in nog groot bij potentiële klanten. Maar die angst is onterecht. De smartphone maakt net extra beveiliging mogelijk tegenover een bankkaart. Die wordt per slot van rekening nog altijd beveiligd via een PIN-code van amper vier cijfers. Via onze gsm kunnen we meer en betere beveiligingen toevoegen.

Lees het volledige artikelpdf220.86 kB

EY refers to one or more of the member firms of Ernst & Young Global Limited (EYG), a UK private company limited by guarantee. EYG is the principal governance entity of the global EY organization and does not provide any service to clients. Services are provided by EYG member firms. Each of EYG and its member firms is a separate legal entity and has no liability for another such entity's acts or omissions. Certain content on this site may have been prepared by one or more EYG member firms